Skip to main content

Wie ben ik?

Ruim 25 jaar werkervaring met kinderen schenkt pedagogische deskundigheid

Ik ben Marjan de Boer en heb inmiddels ruim 25 jaar ervaring in de kinderopvang. Na mijn HBO-studie ben ik in 1991 als groepsleider in de jeugdhulpverlening gaan werken. Vanaf 1995 werk ik in de kinderopvang. Een paar jaar later, in 1997, zette ik samen met een vriendin kinderdagverblijf Poppejans op in Zwolle, welke uitgroeide tot 2 vestigingen met ca. 25 medewerkers. Als directeur/eigenaar, vond ik het ook heerlijk om nu en dan in te vallen op de werkvloer. Eind 2010 heb ik Poppejans verkocht. Na een periode buiten de kinderopvang, ben ik in 2012 als vestigingsmanager bij een grote kinderopvangorganisatie begonnen. Begin 2020 heb ik ontslag genomen, om Marcato Coaching te kunnen starten.

In mei 1993 studeerde ik af aan de 3 ½ jarige post HBO opleiding Master Coach/ Master Counselor aan het Europees Instituut. De relevante opgedane kennis zet ik in als coachend leidinggevende. In 1996 deed ik een post HBO Video Interactie Begeleiding, waarna ik als IB’er pedagogisch medewerkers coachte, naast mijn werk als vestigingsmanager.

Pedagogische kwaliteit en een goede werksfeer zijn voor mij van cruciaal belang. Ik ben een coachend leidinggevende, die teamleden in hun kracht zet door hen te stimuleren vooral dat te doen waar ze goed in zijn en waarvan ze in een flow komen. Doordat er diverse karakters in een team werken met ieder hun eigen kracht, ontstaan op deze manier sterke teams.

Zowel mijn collega- vestigingsmanagers als de pedagogisch medewerkers aan wie ik leiding gaf, beschrijven mij met de volgende kernwoorden: rustgevend, pedagogisch sterk, kan goed luisteren en een groot invoelend vermogen, zowel naar pm’ers als naar vm’ers.

Met Marcato Coaching kan ik al deze ervaring kwijt, om als pedagogisch coach, trainer of interim-manager me in te zetten voor het welzijn van onze kinderen.

Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen?